Beeld en geluid
Foto en video
Computers
Refurbished
Software
Dierenbenodigdheden
Drogisterij
Parfum en cosmetica
Elektronica
Componenten
Games
Speelgoed
Feestartikelen
Hobby
Knutselen
Modelbouw
Kabels en adapters
Kleding
Schoenen
Tassen en koffers
Koken en tafelen
Keuken apparatuur
Horeca
Muziek en film
Muziekinstrumenten
Parfum en cosmetica
Persoonlijke verzorging
Parfum en cosmetica
Schoenen
Kleding
Tassen en koffers
Games
Speelgoed
Feestartikelen
Wasssen en drogen
Wonen, woonaccessoires
Kerst
Meubels
Verlichting
Fabrikant: | Wijnbeurs.be |
---|---|
EAN-code: | 8027874079507 |
Wat is Appassimento eigenlijk℃ Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd in kratten en die worden opgestapeld in de 'frutaio'. Dit is een 'droogzolder' met meerdere luiken in het dak, waar de wind gemakkelijk doorheen kan waaien. Wat er hier aan water uit de druiven verdampt, komt er aan concentraat van fruitsuiker en aroma's bij. De Italiaanse rode wijn die ervan wordt gemaakt, rijpt vervolgens enkele maanden lang deels in eikenhouten vaten, met daarna nog een vol jaar rijping op fles.Barbera en DolcettoBarbera en Dolcetto gaan uitstekend samen in een wijn.Barbera-druiven staan bekend om hun hoge zuurgraad en heldere fruitige smaken, zoals kers en pruim. Dolcetto-druiven hebben daarentegen een lagere zuurgraad en brengen meer zachte, donkere fruittonen, zoals bramen en zwarte kers, met een lichte bitterheid in de afdronk. De twee druiven samen geven een complexere smaak